Stiftende generalforsamling

stifgenf

Foto: Berit Aagesen

Kampvalg i Blistrup

– Vi vil tale med ‘en stemme’

Der var kamp til stregen, da et udvalg af Blistrup og omegns borgere skulle sætte navne på de syv medlemmer, der ved den stiftende generalforsamling i Blistrup Kirkelade tirsdag aften, skulle vælges ind i det nye lokalråds bestyrelse.

Ved dialogmødet i sidste måned ‘Kom og vær med til at udvikle dit lokalområde’ mellem Børneudvalget i Gribskov Kommune og borgeren fra Blistrup området,  blev det tilkendegivet, at der var et bredt ønske om oprettelse af et lokalråd.

Et lokalråd der skal arbejde med opgaver af fælles interesse som blandt andet skole, børnepasning, infrastruktur, byplanlægning med fokus på at bevare og udvikle Blistrup og omegn og at synliggøre de mange aktiviteter, der sker i områdets foreninger.

– Vi skal have mere slagkræft og ikke bare være en by folk kører igennem. Vi skal øge opmærksomheden på alt det, vi kan tilbyde, så vi kan tiltrække flere tilflyttere, sagde formanden for Blistrup Medborgerhus Bo Andersen, der sammen med sognepræst Tina Buchwald har taget initiativ til oprettelsen af lokalrådet.

Begge stillede sammen med ni andre borgere op til valg til bestyrelsen.

– Vi kan med glæde konstatere, at et meget bredt udsnit af borgere har meldt sig i kampen om de syv pladser i bestyrelsen, sagde Bo Andersen der var aftenens ordstyrer.

Efter gennemgang af udkastet til den nye forenings vedtægter og præsentation af kandidaterne, gik de omkring 30 tilstedeværende borgere til stemmeurnen.

Som formand for lokalrådet blev Gitte Jensen valgt. Gitte der er 38 år er pædagog og har en datter i o. klasse på Blistrup Skole. Hun medbringer erfaringer fra andre bestyrelsesposter i området og har boet hele sit liv i Blistrup.

– Jeg vil arbejde for, at vi får en fælles stemme udadtil, og for at vi skal gøre mere for både unge og ældre borgere. Jeg synes, vi skal skabe noget mere liv for de unge, så de bliver i området, fortalte den nyvalgte formand blandt andet.

Aftenens møde blev afsluttet i god ro og orden, hvorefter den nyvalgte bestyrelse straks gik i gang med planlægningen af det første bestyrelsesmøde.

Hermed er der sat en foreløbig milepæl for der mange initiativer, der har ulmet i områdets befolkning de seneste år. Håbet om en opblomstring og samling af områdes borgere til glæde og gavn for alle nyværende-  og forhåbentligt mange nye borgere.

Skrevet af Berit Aagesen for Gribskovavisen.dk den 7. maj 2014